onsdag 9. februar 2011

Kladd til innledning om informasjonskløft


I dagens samfunn har informasjon og kunnskap blitt ujevnt fordelt blant ulike folkemengder. Siden folk tilegner seg informasjon på forskjellige måter og i varierende tidsrom, har det blitt slik at de som allerede har mye kunnskap og makt er de første som tar til seg ny informasjon. Dette er noe massemediene, dvs. TV, avis, radio og internett, er med på å nå ut med informasjon til tusener av mennesker. I dette tilfellet skulle media sin rolle ha vært å minske informasjonskløftene, men sannheten er at massemediene skaper enda større og dypere kløfter. Informasjonskløft er det skille mellom ulike grupper når den ene gruppen vet noe eller har en informasjon/kunnskap den andre gruppen ikke har. I alle tilfeller er det en gruppe som har et fortrinn i forhold til den andre gruppen. Media er da en faktor som skaper informasjonskløfter, men hvordan er det egentlig med på å skape, forsterke og motvirke informasjonskløfter?

3 kommentarer:

 1. Du har en passende lengde på innledningen din og har med mye bra som du bør beholde: Du starter med å presentere situasjonen i dag, du sier hva oppgaven går ut på, definerer informasjonskløft, og massemedier- veldig bra! Men midt i innledningen skriver du plutselig at "I dette tilfellet skulle media sin rolle ha vært å minske informasjon....." Men det du gjør da er å begynne å diskutere/ drøfte/ ta standpunkt, noe du ikke må gjøre i innledningen! Vent med dette! Ellers må du huske kildeliste, og du burde dessuten flette inn nøyaktig hvor du har hentet definisjonen av informasjonskløften fra!;)

  Good luck!:)

  SvarSlett
 2. Dette var en fin innledning. Følte at jeg ble satt godt inn i emne og jeg gleder meg til å lære mer i hoveddelen av innlegget.

  SvarSlett
 3. En god innledning som har med det meste. Pass på at du ikke forgriper begivenhetene i innledning. Her skriver du at mediene ikke minsker informasjonskløftene, men husk at det er en del av det du skal diskutere. Husk at Internett er et nettverk av datamaskiner som danner basis for ulike kommunikasjonstjenester, og ikke et massemedium.

  SvarSlett